Kinderpret voor een ouders met een krap budget – 5 tips

De financiële crisis mag dan wel voorbij zijn toch zijn er nog steeds veel gezinnen waarin de ouders krap bij kas zitten. En dat zorgt voor een schuldgevoel bij deze ouders, vooral als  zij zien dat andere ouders met hun kinderen wel twee keer per jaar op vakantie gaan. Terwijl de ouders met een klein budget niet alleen voor zichzelf moeten inleveren maar voor hun gevoel ook nog eens op de kinderpret. Om deze ouders eens een hart onder de riem te steken

Jeugdkampen

In veel steden worden er door verschillende organisaties jeugdkampen georganiseerd. De inschrijvingen voor de jeugdkampen zijn trouwens weer geopend dus wees er snel bij.
Met een jeugdkamp dat uw kind voor een relatief klein bedrag met een kamp meekan. Het leuke is dat er vele thema’s zijn waar ze uit kunnen kiezen. Zo kunnen ze op bijvoorbeeld natuurkampen, survivalkampen, of zelfs op zeil of windsurfkamp. Keuze te over dus.

Scoutingkampen

Een andere mogelijkheid is om uw kind op een scoutingvereniging te laten gaan. Op de scouting leren ze allerlei vaardigheden zoals, koken, tenten opzetten, vuur maken en ze leren vooral met leeftijdsgenootjes omgaan, Het leuke is dat de bovengenoemde activiteiten bij de jeugdkampen vaak samenkomen op scouting Ze kan het bijvoorbeeld zijn dat ze op het zomerkamp, vlotten gaan bouwen (met een eigen zeil). een eigen survivalbaan gaan maken. Wil je meer weten over deze uitdagende vereniging kijk dan eens op scouting.nl

Toch thuisblijven?

Zit het er ondanks de bovengenoemde tips het toch naar uit dat het een vakantie rondom het huis wordt dan zijn de volgende kleine tips misschien een leuke aanvulling bij het spelen rondom het huis.

  1. Haal pvc buisjes en een grote dikke neckermann en laat ze pijltjes draaien. Geef ze vervolgens een veiligheidsbril en laat de blaaswedstrijd maar beginnen.
  2. Hoe leuk is het niet om de kinderen een eigen bal mee te geven met een persoonlijke opdruk

Koop een opblaasbootje en ga ergens varen. Een bootje hoeft niet veel te kosten en met een paar zwemvestjes erbij kan je een hele leuke middag hebben.

 

Recent Entries