Nieuw-zeeland

Het “land van de lange witte wolk” volgens de Maori, het oorspronkelijke volk van Nieuw Zeeland. Tegenwoordig is nog steeds ca. 50% van de Maori. Je vindt dan ook erg veel invloeden hiervan met als hoogtepunt Rotorua op het Noordereiland waar een origineel Maoridorp is nagebouwd. Er komen steeds meer mensen van andere landen hier emigreren omdat het een mooi landschap heeft en de mensen zijn er erg vriendelijk zijn.

Natuur en kamperen

Op welke stad je ook vliegt, je ziet bij de landing al direct dat Nieuw Zeeland erg veel natuurschoon heeft. Zo vindt je in het noorden vele kleine eenzame eilandjes, grasgroene heuvels en maar ook vulkanen. Meer naar het zuiden wordt het landschap nog ruiger met (besneeuwde) bergen en helemaal in het zuiden fjorden. Nieuw-Zeeland heeft ook heel veel verschillende hotels voor elk budget te bieden. Eigenlijk om het landschap echt te ervaren is het mooiste als je het land ontdekt door te kamperen. Zo kom je echt in het natuur en leer je de omgeving echt kennen. Het is verschrikkelijk mooi en zo puur dat wil je niet missen. Zorg wel dat je goed voorbereid bent het land is een stuk minder dichtbevolkt als Nederland en winkels kom je dus niet zomaar tegen. Een aantal dingen zijn zeker belangrijk om bij je te hebben; tent, slaapzak, ehbo-kit, hoofdzaklamp en goede stevige rugtas.

Klimaat

Erg afwisselend dus, net zoals het weer. Het kan echt van het ene op het andere moment omslaan om vervolgens nog een keer om te slaan. Wees hier dus op voorbereidt en neem zowel kleren mee voor warm als koud weer. Ook regent het veel. Nieuw Zeeland heeft een subtropisch zeeklimaat dat in het zuiden gematigder is. Hou hier wel goed rekening mee wanneer je gaat kamperen. Het kan ook per seizoen verschillen wat de temperaturen zijn en of je te maken krijgt met een regenseizoen. Hier kan je altijd voldoende informatie over vinden op internet.

Naast veel cultuur en natuur staat NZ vooral bekend om de vele extreme activiteiten. Queenstown is hiervoor de adrenaline city. Je kunt hier bijv. bungy jumpen (vele verschillende jumpsites), jetboating, para sailen, skydiven en “zorben”.
Nieuw Zeeland is per uitstek het land om per auto te beleven. De wegen zijn zeer goed onderhouden en de afstanden zijn redelijk. Houdt er wel rekening mee dat er aan de linkerkant van de weg wordt gereden

 

Recent Entries