Skiën en skikleding

Skiën en snowboarden doen de meeste vakantiegangers in Europese landen als Oostenrijk en Frankrijk, maar waarom kiezen wij niet voor een wintersportvakantie naar Zweden. Het wintersportgebied Åre in Zweden, is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor de fanatieke wintersporter. Ten noorden van de Alpen ligt het skigebied dat geschikt is voor skiërs, snowboarders en ook langlaufers. Het maakt niet uit of je een beginner bent of juist een ervaren wintersporter. Ook gezinnen met kinderen kunnen zich prima vermaken in het skigebied Åre in Zweden.
Het adembenemende skigebied Åre is een genot voor iedereen. De pistes worden goed onderhouden en liggen er altijd geweldige bij. Het is een divers gebied met meer dan genoeg skiliften, er hoeft nooit lang gewacht te worden om weer opnieuw de piste op te kunnen. De verbindingen met de hotels zijn dik in orde, wat voor meer gemak en een ontspannen gevoel zorgt. De uitermate vriendelijke plaatselijke bevolking helpt graag waar het kan, schroom dan ook niet om af en toe wat te vragen.

Activiteiten tijdens de wintersportvakantie in Zweden

Wanneer eenmaal de keuze is gemaakt om een wintersportvakantie te boeken naar Zweden, dan is het tijd om de activiteiten eens aandachtig te bestuderen. Vanzelfsprekend is het mogelijk om hier op de ski’s te stappen, te gaan snowboarden of te gaan langlaufen. Maar een uitstapje op zijn tijd is ook leuk om te doen. Denk aan een lekker hapje in het centrum, een dagje winkelen in de stad of een bezoek aan de waterval van Jämtland.

Kleding

Aangezien Zweden ver weg ligt, is het verstandig om goed voorbereid te zijn voor de lange reis. Neem altijd voldoende warme kleding mee. Een bodywarmer is bijvoorbeeld een perfect kledingstuk voor een skivakantie. Een bodywarmer heeft de voordelen mee van een ski-jas en de ruimte van een shirt. Vooral als het zonnetje begint te schijnen is een bodywarmer ideaal! Bij Bodywarmerwereld kan je bijvoorbeeld een bodywarmer kopen met een eigen logo erop. Dit is zeker de moeite waard als je indruk wilt maken op iemand of je eigen bedrijf wilt promoten.
De basiskledingstukken moeten uiteraard ook mee. Dit zijn items zoals: wintermuts, winterhandschoenen, een sjaal en natuurlijk ski-spullen. Uiteraard kan je ook gebruik maken gehuurde ski-spullen in het skigebied (Zweden is helaas wel een duur land), maar dit is af te raden. Voor de doorgewinterde skiër is het zeker aan te raden om eigen “gear” mee te nemen.

Skigear is alles

Een goed voorbereide vakantie staat en valt met het meenemen van de juiste spullen. Goede, en vooral warme kleding, is essentieel om te genieten van je vakantie!

 

Recent Entries