To-Do: stedentrip naar Valencia

Op zoek naar een heerlijke stedentrip? Mag ik je dan een tip geven: ga naar Valencia. Bij uitstek een opbloeiende stad waar alles samenkomt. Of je nu op zoek bent naar een zeer culturele trip of liever bij bruint op een strand, je vindt hier alles. Speciaal voor een ieder die twijfelt, stel ik hierbij een korte to-do list samen voor de stad Valencia. Nee, geen lijst over de beste restaurants of discotheken waar je naartoe kan gaan, maar een aantal absolute redenen om naar Valencia te trekken. Here we go.

Een korte historie
Een beetje historie kan geen kwaad. Valencia (uitgesproken als ‘Ba-len-cia’) ligt aan de oostelijke kust van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de op twee na grootste stad van Spanje. Alleen Madrid en Barcelona zijn groter.

De stad werd in het jaar 138 voor Christus gesticht door de romeinen en heeft, in de loop der eeuwen, vele veroveringen moeten doorstaan. Hierdoor is de stad meerdere malen verwoest en weder opgebouwd. Dit is ook de reden waarom er zoveel is veranderd in de afgelopen jaren.

Binnen Valencia zie je duidelijk het verschil tussen oud- en nieuwbouw. Omdat de stad meerdere keren veroverd is geweest, hebben er vele verschillende culturen geleefd. Hierdoor zijn er veel verschillende invloeden te vinden.

To-do in Valencia

Fiets huren: Valencia is een perfecte stad om te fietsen en als Nederlanders in het buitenland bevinden wij ons als een vis in het water. Grotere hotels bieden de mogelijkheid aan om een fiets te huren. Anders zijn er door heel Valencia verschillende fietsverhuur punten.

In 1957 is de rivier de Turia, na een enorme overstroming, drooggelegd en omgetoverd tot een kilometers lang park. Vanuit de stad kun je perfect door de Turia fietsen naar het strand en ondertussen genieten.

Bijbruinen op het strand: Valencia heeft ruim zeven kilometer strand om langs te wandelen of aan te liggen. Binnen enkele minuten vanuit het centrum kan je al aan deze prachtige stadsstranden liggen. Wil je een privé wandeling maken, kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer (of de fiets) naar één van de omliggende stranden reizen, op nog geen tien kilometer afstand. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op Valencia Stranden.

 

Ga op de wetenschappelijke tour: Binnen Valencia ligt het ‘Cuidad de las Artes y Ciencias’, oftewel ‘de Stad der kunst en wetenschap.’ Deze ontzettende nieuwe schoonheid kan je niet missen, vanuit het vliegtuig kan je de stad al gemakkelijk spotten. In totaal heeft de bouw van de ‘stad’ ruim 20 jaar geduurd. We noemen het een ‘stad in een stad’ omdat het bijna zo groot is om eigen stadsrechten te krijgen. Binnen het complex vindt je een openluchtdiscotheek, een Operagebouw, het grootste aquarium van Europa, een IMAX 3D Bioscoop, een groot wetenschapsmuseum met vele exposities en een groot congrescentrum. Je begrijpt dat je hier wel een aantal dagen gemakkelijk kan vertoeven.

Ga kamperen: Voor je meteen driftig begint met zoeken naar leuke hotels om in te overnachten: wat dacht je van kamperen? Een uitgelezen kans om Valencia van een compleet andere kant te bekijken. Valencia heeft meerdere mooie campings om lekker de tent op uit te stallen. Kijk voor meer informatie op Camping Valencia.

In maart extra feest tijdens Las Fallas: Ieder jaar organiseren de inwoners van Valencia een groot feest. Van 15 tot en met 19 maart trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar de stad. Al vroeg in de ochtend beginnen alle festiviteiten en kunnen bezoekers genieten van praalwagens, fellera’s (prachtige jurken en versieringen) en mascleta (een grote vuurwerkshow). de Las Fallas eindigt op 19 maart met de ‘La Crema’ waarbij ruim 600 beelden worden verbrand.

Kortom: Visit Valencia
Valencia is de perfecte keuze voor een ieder die op zoek is naar een stad waar alles te vinden is. Valencia is ontzettend leuk, goed betaalbaar en gemakkelijk te bereiken. Tickets zijn zeker goed te boeken en wanneer je tijdig weet wanneer je kan gaan, kan je vast een prachtige vroegboekkorting vinden.

Valencia heeft alles wat een ieder nodig heeft en meer. Zoek nu meteen naar tickets en plan je reis. Via de site van Visit Valencia kun je nog meer tips vinden over deze geweldige stad. Plan die datum, pak je koffers en vertrek! Het is zeker en absoluut de moeite waard.

 

 

 

 

Recent Entries