Turkije

Turkije: de vakantiebestemming voor de moderne toerist

Vakanties zijn de afgelopen decennia een stuk toegankelijker geworden. Vroeger ging een zeer rijke elite al met vakantie, maar vandaag de dag is het eerder een regel dan uitzondering dat Nederlanders tijdens de zomermaanden de spullen inpakken en vertrekken. Sommigen zoeken het dichterbij huis dan anderen, maar allen gaan ze uiteindelijk voor hetzelfde: rust en ontspanning. De vraag is natuurlijk hoe deze twee factoren het best bereikt kunnen worden. In Turkije hebben ze een eigen antwoord op die vraag gevonden. De Turkse vakantie-industrie is uniek in de wereld, hoewel het concept in veel andere landen vandaag de dag wordt nagedaan.
Maar wat is er dan zo uniek aan het Turkse vakantie-concept? Zijn het de weelderige stranden, het heerlijke klimaat en de aangename zee? Of is het de authentieke cultuur, de moderne uitgaansgelegenheden en de zeer luxueuze accommodaties? Nee, een eenzijdig antwoord is niet mogelijk. Het is eerder de combinatie van al die facetten die Turkije zo populair maakt onder moderne, Westerse toeristen.

Turkije is op zich al een fantastisch vakantieland. Langs de Turkse kusten kunt u genieten van de brede stranden, de indrukwekkende rotskusten, heerlijke zee en het mediterrane klimaat dat er heerst. De Turkse Riviera herbergt dan ook een grote hoeveelheid luxe all inclusive accommodaties om zoveel mogelijk toeristen van die heerlijke omstandigheden te kunnen laten genieten. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien dus kunt u het best alle all inclusive vakanties vergelijken . In vrijwel alle all inclusive hotels, resorts en appartementen zult u onbezorgd en onbeperkt kunnen genieten van de vele faciliteiten die de accommodatie aanbiedt. U kunt uw portemonnee bij wijze van spreken thuis laten en dat waarderen zoveel mensen aan een dergelijke vakantie.

Maar goed, tot zover heeft Turkije misschien een goede indruk achtergelaten, maar zich nog niet in zijn geheel onderscheidden van andere vakantiebestemmingen. Een derde voordeel aan reizen naar Turkije is dat het een zeer interessante cultuur en natuur kent. Turkije is niet alleen geografisch gezien het kruispunt tussen oost en west, maar ook qua cultuur. In Turkije ziet u twee culturen die gesmolten zijn tot één. Wellicht is dat de reden voor de ongedwongen, oprechte en authentieke sfeer die er hangt in de vele Turkse dorpjes en steden. Ook tijdens een stedentrip naar Istanbul kan je dit ervaren. Loop eens over een typisch Turkse bazaar, laat u meeslepen in de prachtige Islamitische architectuur of drink gezellig een kopje Turkse thee aan de straat. Het is de mix tussen de oude en nieuwe cultuur die Turkije zo uniek, interessant en mooi maakt.

Tot slot heeft Turkije nog een voordeel. Door het mediterrane klimaat dat er heerst, is Klein-Azië ook in de wintermaanden uitermate geschikt voor een vakantie vol zon, zee en strand. Tel daar het grote aanbod aan diverse accommodaties aan op en Turkije is ook uitermate geschikt voor een last-minute vakantie. Dus wilt u nog even ontsnappen aan de Nederlandse kou, regen en stress? Vergelijk dan snel alle last minutes voor de scherpste prijzen en beste accommodaties. Turkije kent al met al een enorme diversiteit. Juist daarom is het land zo populair geworden onder moderne toeristen.


Parent page: Turkije