Vakantie woningbeveiliging tips

Gaat u binnenkort met vakantie? Dan is het verstandig dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om uw woning goed te beveiligen tegen inbraak en diefstal. In elke stad zijn er dagelijks tientallen woninginbraken. De meeste inbraken vinden plaats in de randstad gedurende avonduren. Met name de zomervakantie is hierbij erg populair bij inbrekers. Wat moet je doen aan inbraakpreventie voordat je op vakantie gaat?

Bewoonde indruk van uw huis

Informeer uw buren vooraf dat u op vakantie gaat, zodat het huis in de gaten kunnen houden. Heeft u een carport zonder auto? Attendeer een buurtbewoner erop dat hij of zij zijn auto mag plaatsen onder uw carport gedurende uw reis. Gebruik een tijdschakelaar voor verlichting in uw tuin en binne het huis. Zo maakt zorgt u voor een bewoonde indruk van het huis.

Beperk social media gebruik

Bijna iedereen maakt er gebruik van: social media. Facebook heeft inmiddels miljoenen gebruikers vanuit Nederland. Als u het huis verlaat voor week of meer voor vakantie doet er goed aan geen berichten te posten over social media over uw vakantie. Tenslote, iedereen kan uw Facebook berichten lezen, ook mensen buiten uw vriendenkringen. Vrienden van u die uw vakantiebericht delen zorgen ervoor dat dat andere het bericht kunnen lezen. Het adres achterhalen is eenvoudig te doen voor elke opportunistische inbreker. Hoe leuk het ook is berichten te delen over uw zonvakantie in Spanje, vermijd dit soort berichten.

Deuren en ramen op slot

Zorg ervoor dat de ramen en deuren opslot zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend. Desondanks blijkt u statistieken van Stichting Inbraakpreventie Nederland dat de meeste inbraken plaatsvinden doordat de een tuindeur of raam op de bovenverdieping open staat. Controleer dit vooraf zorgvuldig. Neem oo de tijd om te controleren of uw sloten nog aan de laatste eisen voldoen. De Politie heeft een keurmerk op specifieke sloten aangebracht, waardoor je weet dat specifiek hang- en sluitwerk aan de laatste eisen voldoen. Raadpleeg hiervoor een slotenspecialist, zodat hij of zij kan kijken of uw hang- en sluitwerk voldoende is.

Inbraakalarm

Een alarminstallatie is niet voor iedereen betaalbaar. Er zijn goede alternatieven om uw woning beter te beveiligen. Denk aan inbraakverlichting uitgerust met bewegingssensoren. Zodra passanten in het veld van de sensor staan gedurende nacht zal het licht gaan branden. Een inbreker werkt niet graag in de schijnwerpers, daarom is anti-inbraakverlichting een effectief en betaalbaar hulpmiddel. Een ander alternatief zijn bewakingscamera installaties. Dergelijke installaties zijn relatief eenvoudig zelf te installeren. Bijv. koop een IP camera, waardoor je live de beelden kunt zien. Schakel de camerabeelden door naar een goed familielid bij u in de buurt of een vertrouwde kennis. Op deze manier kunt u ongestoord van uw vakantie genieten.

 

Recent Entries