Waar boek ik mijn hotel vakantie?

Je wilt deze zomer er even lekker erop uit in Nederland. Even ontspanning opzoeken en er op uit gaan. Hotels zijn er genoeg in Nederland. De laatste jaren is ons land steeds aantrekkelijker geworden voor toerisme. Er komen voornamelijk veel toeristen uit Azië en Duitsland ons land bezoeken. Ze komen vooral naar Amsterdam, Leiden en Den haag. Maar ook wij gaan graag op vakantie in ons eigen land. Alleen zoeken wij Nederlanders meer het oosten en het zuiden van ons land op. Vaak worden er reizen geboekt naar het natuur en rustige omgeving. Je ziet deze trend vooral bij ouders met jongen kinderen. Ze boeken voornamelijk vakanties bij Center parcs en landal green parcs. De jong volwassen zoeken meer de hotels op met een beetje luxe erbij.

Online mogelijkheden

Op internet komen er steeds meer websites erbij die hotel overnachtingen aanbieden. Iedereen kent wel Booking.com en trivago.nl. Hiermee kun je makkelijk op zoek gaan op locatie wat er allemaal mogelijk is. Je hebt een makkelijke overzicht van alle prijzen, opties en locatie. Zo kun je zoeken naar Hotels Drenthe en je krijgt een overzicht van alle mogelijke hotels in de provincie van Drenthe. Je hoeft niet meer zoals vroeger heel normaal was naar een reisbureau om een hotel te kunnen boeken. Het is allemaal erg makkelijk geworden maar toch moet je altijd op blijven passen. Op internet zijn ook veel websites die niet zuiver zijn. Het is heel makkelijk om een website te maken en zeggen dat je bij hun je zorgeloze vakantie kan boeken. En wanneer je aankomt bij je hotel dat blijkt dat er helemaal geen kamer is gereserveerd/betaald.

Hoe controleer ik het?

Bekijk of de website is aangesloten bij een organisatie die controleert of het bedrijf op de goeie manier handelt. Die organisaties zijn een soort keurmerk om te voorkomen dat er fraude word gepleegd. Wanneer mensen klachten hebben over een website of reisbureau kunnen ze hier hun klachten kwijt. Bekijk ook de contactgegevens of deze ook klopt. Vaak hebben neppe website gewoon een thuis adres opgegeven of helemaal geen contact gegevens. Vraag bij andere mensen na of ze ooit van de website hebben gehoord. Daarnaast kun je research doen op de reviews die mensen achterlaten over bepaalde websites. Wanneer je een dure vakantie boekt kun je altijd beter even een fysieke contact hebben met de reisorganisatie zodat je zeker bent van je zaak.

 

Recent Entries